Dramatisk ökning från 150 till 300 luncher om dagen – så satsar Restaurant Julius Carlsson vidare: ”Tar ytterligare ett steg”

Görgen Tidén och Peter Zaar-Marcus.

Restaurant Julius Carlsson i Borlänge har på bara några månader fördubblat snittantalet luncher från 150 till 300. Nu avslöjar ägarduon Peter Zaar-Marcus och Görgen Tidén hur nytillskottet i kassan ska investeras i verksamheten.
– Vi älskar att jobba mot det lokala köket och nu tar vi ytterligare ett steg, säger Görgen.

I slutet av november invigdes Restaurant Julius Carlsson i Borlänge, i samma lokaler där Restaurang Teknikdalen tidigare huserat. Med nytt namn, utseende och koncept hade ägarna Peter Zaar-Marcus och Görgen Tidén som mål att jobba upp luncherna från i snitt 150 till 300 om dagen innan sommaren. Men strax före julledigheten stod det klart att man nått det målet – betydligt tidigare än så.

– Det är otroligt roligt samtidigt som att det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Peter Zaar-Marcus.

Ökningen har redan fått flera positiva effekter för verksamheten.

– Vi har bland annat kunna fortsätta att vidareutveckla den vegetariska satsningen – som vi arbetat mycket hårt med den här tiden, sen har vi även haft råd med nyanställningar. Extra kul är att den här fördubblingen innebär att vi kan arbeta med ännu större mängd lokala råvaror än tidigare, vilket i sin tur kommer att resultera i att vår mat kvalitetsmässigt tar ytterligare ett steg upp.

Restaurangen kommer i början av nästa vecka även att lansera en satsning för att minska matsvinnet.

– Vi vill vara med och påverka vårt klimat på alla sätt vi kan, därför kommer vi från och med nu att börja väga all mat som slängs och presentera den siffran i restaurangen på regelbunden basis, säger Görgen Tidén.

Större delen av den plast som används i verksamheten kommer även att fasas ut.

– Det här gäller allt från mat- och salladslådor till att börja använda miljövänliga servetter som går att slänga i komposten. Det är en naturlig väg för oss att gå, som både känns utmanande, värdefull och spännande – att tillsammans med våra gäster göra Dalarna, och världen, till en lite bättre plats, säger Görgen.