”Början på en unik resa” – Restaurant Julius Carlsson officiellt invigd

På måndagskvällen invigdes Restaurant Julius Carlsson i Borlänge – vilket innebär att Dalarna får en ny identitet i den gastronomiska världen, menar grundaren Görgen Tidén.

Inför ett 90-tal specialinbjudna gäster invigdes Restaurant Julius Carlsson på måndagskvällen. Festligheterna bjöd bland annat på en trerätters-meny inspirerad av Julius själv, fint invävt med musik- och kärleksladdade talframträdanden om Julius.

Restaurangen grundare, Görgen Tidén, menar att invigningen innebär att Dalarna nu får en ny identitet i den gastronomiska världen.

– Kvällen blev en perfekt inramning på början av den här unika resan vi står inför. Nu ligger ansvaret i våra händer – att förvalta det här fantastiska arvet som Julius lämnat efter sig, och som vi ska lyfta fram så bra som vi bara kan.

Han beskriver mottagandet som otroligt positivt.

– Folk var riktigt stolta på något vis: att de nu har den här restaurangen, med den här otroliga historien i ryggen. Det kändes som att många verkligen blev berikade när de gick därifrån – av en kökspojke som ingen hade hört talas om innan, men som vi nu äntligen kan visa vilken stjärna han var.

Julius var en doldis, berättar Görgen.

– Det är säkert många som vet vem han var men ingen som förstått vad han gjort för gastronomin i Sverige – nu ska vi tillsammans med Borlängeborna förändra det.

Läs mer om Julius Carlsson här: www.restaurantjulius.se/om-oss/