Nu invigs en av Dalarnas mest historierika restauranger – två stjärnkockar står bakom satsningen

Restaurant Julius Carlsson gör idag officiell entré i Dalarna Science Park, Borlänge. Bakom rodret står två välkända namn på landets kockkarta.
– En av Sveriges största kocklegender kommer från Borlänge. Det är nästan obeskrivligt glädjande att vi nu kan få berätta om honom och föra hans hantverk vidare, säger Peter Zaar-Marcus som är en av ägarna och kock. 

Idag slår Restaurant Julius Carlsson officiellt upp dörrarna i Dalarna Science Park, Borlänge. 

Lunchrestaurangen hyllar en av landets mest uppmärksammade och omtalade kockar – som dessutom kommer ifrån Borlänge: Julius Carlsson. 

Två grundpelare i verksamheten är dels satsningen på att använda lokala råvaror, samt det vegetariska bordet som är placerat i hjärtat av restaurangen. 

Görgen Tidén.

– För oss finns det inga andra alternativ än att arbeta med lokalproducerade råvaror så mycket som vi bara kan. Dalarna har ett fantastiskt och brett utbud av bönder och producenter – inte nog med att vi är med och stöttar dem, våra luncher får den där oslagbara smaken: äkta, fräscht och nära, säger Görgen Tidén, grundare. 

Peter Zaar-Marcus.

– En annan viktig del i restaurangen är det vegetariska bordet. Där har vi alltid en kock på plats under hela serveringen som står redo att tillaga dagens vegetariska rätter på beställning – mitt framför ögonen på dig. Bordet har blivit lite av en kändis på sociala medier här i området, säger Peter Zaar-Marcus, ägare och kock på restaurangen. 

Peter Zaar-Marcus menar att restaurangen är ett perfekt komplement till det redan befintliga i kommunen och länet – och att det samtidigt är någonting som gör att Borlängeborna kan sträcka lite extra på sig.

– En av Sveriges största kocklegender kommer från Borlänge. Det är nästan obeskrivligt glädjande att vi nu kan få berätta om honom och föra hans hantverk vidare.

Kika in på Restaurant Julius Carlsson hemsida för att läsa den sagolika historien om Julius, se massa härligt bilder och mer information: www.restaurantjulius.se